naver,
Fabia II 1.2 12V HTP + LPG - mieszanka zbyt uboga
Zwiń
X
-
Fabia II 1.2 12V HTP + LPG - mieszanka zbyt uboga
Kolega niedawno kupił Fabkę 1.2 z LPG i ma z nią problem. O ile na benzynie jest ok, to na gazie zapala się check. Podpiąłem komputer i wyszedł błąd P16555 czyli zbyt uboga mieszanka. Szukałem już po sieci, ale zarówno na elektrodzie, na skodaclub i na fabiaclub ludzie piszą o tym problemie pojawiającym się na benzynie. Pytanie brzmi: jakie mogą być przyczyny? Na fabiaclub znalazłem całą "litanię" możliwych przyczyn (chyba z 10), ale na pewno nie jest to pompa paliwa, nie filtr, itd. Znalazłem informację, że może to powodować zasyfiona przepustnica, ale czy miałaby ona wpływ na działanie na LPG?
-
-
Popytaj na forum lpg http://lpg-forum.pl/
Jak miałem auto z gazem to ich wskazówki okazały się być bardzo pomocne. Żaden gazownik nie mógł sobie poradzić z moim problemem. Dzięki pomocy ludzi z tego forum udało mi się go rozwiązać samodzielnie.
Komentarz
-
-
rafiki, w F2 jest instalka Landi Renzo z wtryskami MED ?
jeśli tak - zaczynamy od zreserowania korekt benzynowych. później silnik po ok. 5-10 min ma już ustawione te korekty i stroimy instalkę lpg. jeśli dalej jest problem - szukamy inych med-ów na wymianę.
kolega mss na FC temat korekt wyjaśnił. - taki był temat. jak auto na benzynie nie faluje i nie generuje błędów - instalka LPG do gruntownego sprawdzenia.
jak kable WN ? i świece ? filtry FL i FC ?
Komentarz
-
Komentarz